Ανμπαρ

 

Άνμπαρ σημαίνει Κεχριμπάρι. Είναι ίσως το πιο γνωστό από εκατοντάδες χρόνια, στους Άραβες. Παράγεται από την φυσητήρα φάλαινα. Θεωρείται το πιο ακριβό ζωικό κεχριμπάρι. 
Στη νότια ακτή του Ομάν, το σύνολο των αλιέων περιμένει την εμφάνιση αυτής της φάλαινας. Είναι ίσως η πιο γνωστή μορφή στο σύνολο των φαλαινών. Και αυτό γιατί η ουσία που αποθηκεύεται στο έντερό της χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην αρωματοποιία και την ιατρική.

Είναι το άνμπαρ, το φυσικό ζωικό κεχριμπάρι, το γνωστό με την ονομασία Ambergris. Θα πρέπει να σημειώσω πως υπάρχει και το φυτικό κεχριμπάρι, αυτό που λαμβάνεται από φυτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων ρητίνης, στην Ινδία, το Ιράν, το Σουδάν, την Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία. Όμως, το πιο διάσημο και υψηλής ποιότητας είναι το κεχριμπάρι που εξορύσσεται από τα σπλάχνα της φάλαινα φυσητήρας.

Είναι πολυτιμότερο και από το χρυσάφι. Για αιώνες, οι κάτοικοι της επαρχίας Δοφάρ, μάζευαν για τον Σουλτάνο του Ομάν το κεχριμπάρι στην ακτή, όχι στη θάλασσα. Το να έβρισκαν ένα κομμάτι κεχριμπάρι ήταν για αυτούς η μεγαλύτερη ευτυχία.

Το χρώμα του άνμπαρ ποικίλει, από πορτοκαλί ως μαύρο. Το πορτοκαλί χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς, όπως για πονοκεφάλους, δηλητηρίαση, κρυολογήματα, οσφυαλγία, παράλυση, άσθμα, ημικρανίες, δάγκωμα φιδιού, σκορπιού. Σύμφωνα με τους Άραβες θεραπευτές, το άνμπαρ έχει θετική επίδραση στο πεπτικό σωλήνα, στο ήπαρ και στην ουροδόχο κύστη. Τοπικά, στο Ομάν το χρησιμοποιούν για αυξήσουν βάρος των παιδιών που πάσχουν από δυστροφία. Πολλοί ανακατεύουν το άνμπαρ με μέλι, για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την σεξουαλική δύναμη των ανδρών. Πολύ θεωρούν πως είναι το καλύτερο για τη θεραπεία του καρκίνου.

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι ένα μείγμα από άνμπαρ και σαφράν έχει αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δύναμης. Αλλά την ίδια στιγμή, η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις, όπως πονοκέφαλοι, κόπωση και αϋπνία.

Για αιώνες το κεχριμπάρι εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, εξαιτίας των φαρμακευτικών και αρωματικών ιδιοτήτων του, έτσι ώστε το κόστος του κατέληξε να είναι πιο ακριβό από το χρυσό. Κατά τα τελευταία χρόνια, ο όγκος της παραγωγής του άνμπαρ μειώθηκε απότομα και η τιμή του είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ευλόγως. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μία από τις πιο εύπορες αγορές άνμπαρ είναι το Ντουμπάι.

Το άνμπαρ έχει χαρακτηρίσει τις εμπορικές σχέσεις της περιοχής, ακόμα από τους προ-ισλαμικούς χρόνους, αναπτύσσοντας σημαντική εμπορική κίνηση με άλλες χώρες, ιδιαίτερα με την Κίνα. Η ναυτιλιακή δύναμη των Αράβων, έδωσε ώθηση στην διακίνηση του άνμπαρ, το οποίο έγινε γνωστό σε μια μεγάλη σειρά χωρών. Είναι γνωστό πως για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα πλοία των Αράβων που ήταν από τα καλύτερα, μετέφεραν τα αγαθά τους που ήταν μεταξύ των άλλων, το λιμπάν, η καμφορά, το άνμπαρ, το ελεφαντόδοντο, ο αχάτης κι άλλα.

Μετά την έναρξη της Μουσουλμανικής περιόδου το άνμπαρ γνώρισε μεγάλες δόξες εξ αιτίας του ενδιαφέροντος σαν θυμίαμα. Και αυτό προήλθε από μια παρότρυνση του Προφήτη (ε.σ) που το χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια του γάμου της κόρης Φαττίμα (ε.σ) και του Ιμαμ Άλι (ε.σ). Από τότε και μέχρι σήμερα οι Άραβες είναι οι κύριοι καταναλωτές του φυσικού θαλάσσιου κεχριμπαριού. Όμως τα μυστικά της παρασκευής του σαν θυμίαμα, φυλάσσονται με μεγάλη μυστικότητα και μεταδίδονται μόνο από τους κατοίκους του Περσικού Κόλπου από γενιά σε γενιά.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 / 5.00 (9 Αξιολογήσεις)

 

 


ΝΕΟ: ΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα 

Tarot Illuminati 500ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!
Για σας, που θέλετε να πάρετε ΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα που σας απασχολούν, στείλτε mail ή μήνυμα,με τα ερωτήματά σας.
(έως 3), αναφέροντας τα βαπτιστικά σας ονόματα. Θα λάβετε με κούριερ εντός 2 εργάσιμων ημερών το πολύ, γραπτές σαφείς χειρόγραφες απαντήσεις, καθοδήγηση και το κατάλληλο έλαιο ή μείγμα θυμιάματος ή φυλαχτό για τη δική σας περίπτωση, ΣΕ ΆΚΡΩΣ διακριτική συσκευασία.
Το κόστος είναι 45 ευρώ, χωρίς περαιτέρω έξοδα αποστολής. Αναφέρετε στο μήνυμά σας, στοιχεία αποστολής.

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ - ΤΑΡΩ - ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

Το Καλάθι σας

 x 

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα προϊόντα στο καλάθι αγορών

ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΑΡΩ

Ανάλυση καρτών ταρώ (Μοναδικό Αγγελικό ταρώ)

Ασφαλής καθοδήγηση με τις κάρτες των Αγγέλων.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΤΑΡΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Χαρείτε την επίσκεψη στο χώρο μας, στό Νέο Φάληρο, Ειρήνης 9, κοντά στο νοσοκομείο Metropolitan, σε ήρεμο και διακριτικο περιβάλλον. Το κόστος είναι 40 ευρώ. Θα έχετε μια πλήρη και σαφή εικόνα για τις καταστάσεις που σας απασχολούν και για τις εξελίξεις τους, ξεκάθαρα συμπεράσματα και ασφαλή καθοδήγηση για την αντιμετώπισή τους με τον πιο ασφαλή τρόπο. Εχεμύθεια, κατανόηση. Επικοινωνία για ραντεβού

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΤΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η συνεδρία διαρκεί 40 λεπτά & γίνονται 3 διαφορετικές καταστρώσεις με διαφορετικές τράπουλες, ειδικά για κάθε περίπτωση.
Το κόστος της τηλεφωνικής συνεδρίας, είναι 30 ευρώ.
Κλείστε ραντεβού

facebook

google

youtube

instagram