xartomanteia2

xartomanteia tarot2

 

Λιβανι Αρσενικο

 

Το λιβάνι αυτό βγαίνει από τα δένδρα της οικογένειας Boswellia σε 20 τουλάχιστον χώρες. Τα δένδρα φυτρώνουν στη Σομαλία, στην Αιθιοπία, στην Αραβία, στην Μαδαγασκάρη, στην Ινδία, στο Λίβανο κι αλλού. Αυτή η πολύτιμη ρητίνη, η γνωστή από το βαθύ παρελθόν, ονομάζεται από τους ντόπιους «το μαργαριτάρι της ερήμου». Ο τρόπος που συλλέγεται είναι σχεδόν όμοιος με τον τρόπο που συλλέγουν οι Έλληνες τη ρητίνη του πεύκου.

Λιβάνι αρσενικό! Ένα δώρο της ερήμου!

Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδη και μάλιστα με άμεση διαδικασία στην φλεγμονή. Τα συστατικά του παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη θεραπεία των φλεγμονών, του πυρετού και το πόνου. Όμως, όπως έχει διαπιστωθεί είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό για το άσθμα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ατοπική δερματίτιδα.

Σήμερα οι μελέτες της ρητίνης αυτής προσανατολίζονται για τη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών νόσων και μία μελέτη υποστηρίζει το θυμίαμα μπορεί να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο σαν ένα ψυχοτρόπο φάρμακο για τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους, μια συσχέτιση με μαγικές χρήσεις που δεν μπορεί εύκολα να αγνοηθεί . Είναι γνωστό στο αρχαίο κόσμο. Στην Αίγυπτο το προσέφεραν στο Θεό Ρα την ώρα της ανατολής του Ήλιου.

Ο Πλίνιος το αναφέρει ως αντίδοτο στο κώνειο. Οι Έλληνες το γνώριζαν πάρα πολύ καλά, είτε σαν θεραπευτικό, είτε σαν θρησκευτικό μέσον. Μάλιστα καθορίζουν την προέλευσή του να είναι από το όρος Λίβανος: «Λίβανος ὄρος καὶ λίβανος δένδρον. λίβανον δὲ οὐδετέρως τὸ ἀπὸ τοῦ δένδρου εὐῶδες. καὶ λιβανωτὸν τὸ αὐτό.» Ο Παυσανίας στις περιηγήσεις του αναφέρει μια σπονδή στο Θεό Ερμή, τοποθετώντας την χρονικά στην ώρα της δύσης του Ηλίου. Σε ένα άλλο σημείο δίνει μια σπουδαία πληροφορία, ότι δηλαδή μαζί με το λιβάνι αρσενικό, έβαζαν και μέλι και κλαδιά ελιάς και ράντιζαν με οίνο. 

Οι Ορφικοί ύμνοι ορίζουν το λιβάνι αρσενικό να είναι για τις σπονδές του Ουρανού, του Ηρακλέος, του Ερμή, των Τιτάνων, των Κουρητών, του Κορύβαντος, της Δίκης, της Δικαιοσύνης, του Άρη, της Τύχης, του Δαίμονος, των Μουσών, της Μνημοσύνης, της Θέμιδος, του Βορέου, του Ζεφύρου, του Νότου.

Το λιβανομάννα ορίζεται για τον Ήλιο, για το Δία τον Αστραπαίο, για τη Θάλασσα, για τον Ήφαιστο.

Στο διαλογισμό θεωρείται προς προωθεί τις αναπτύξεις και την πνευματική πλευρά και καθαρίζει τα τσάκρα, ειδικά το τρίτο μάτι.

Έχει μεγάλη και ευρεία χρήση σε πάρα πολλές τελετουργίες της μαγείας. Διαλύει την αρνητικότητα, καθαρίζει τη μαγεία από τους χώρους, προστατεύει από κάθε κακό.

Προσελκύει την καλή τύχη.

Ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και στην κυριότητα του πλανήτη Ήλιου. Στην αραβική μαγεία θεωρείται ένα από τα απαραίτητα λιβάνια και δεν υπάγεται σε κανέναν πλανήτη. Απαγορεύεται να καίγεται μόνο του, εκτός και η εργασία αφορά σε κακό. Επιβάλλεται να συνδυάζεται για αγαθά έργα, με κόσμπαρα.

Τι είναι το λιβανομάννα;

Το λιβάνι αρσενικό είχε δύο ιδιαίτερες ονομασίες. χόνδρος λιβανωτοῦ που είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι σαν λιβάνι αρσενικό, δηλαδή τα κομμάτια και μάννα λιβανωτοῦ ή λιβανομάννα που είναι η σκόνη του πρώτου.

 

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 / 5.00 (1 Αξιολόγηση)

Το Καλάθι σας

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ierofantis logo 400x100

Τηλεφωνικές Προβλέψεις

Προβλέψεις με ρίξιμο & ερμηνεια τραπουλας. Χαρτομαντεια - Καρτες Ταρώ. Για καθε προβλεψη διαβαζουμε και ερμηνευουμε πολλες διαφορετικες τραπουλες:

Για εσας που προτιματε oι προβλεψεις σας να γινουν τηλεφωνικα, το κοστος ειναι 25 ευρω. Η συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και ανοίγουμε 3 διαφορετικές τράπουλες. Μπορειτε να πληρώστε με κατάθεση μέσω τράπεζας ή να πληρώσετε online μέσω paypal. Δείτε αναλυτικά τους τρόπους πληρωμής εδώ.

Online Προβλέψεις

Online Προβλέψεις Ζωντανά μέσω skype

ierofanths skype

Η συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά και ανοίγουμε 3 διαφορετικές τράπουλες.  Το κοστος ειναι 30 ευρω. Μπορειτε να πληρώστε με κατάθεση μέσω τράπεζας ή να πληρώσετε online μέσω paypal. Δείτε περισσότερα...

Μεταφορικά

banner metaforika 2ο

facebook

google

youtube

Κατασκευή Site: www.3wSOL.gr