Λιβανι Αρσενικο

 

Το λιβάνι αυτό βγαίνει από τα δένδρα της οικογένειας Boswellia σε 20 τουλάχιστον χώρες. Τα δένδρα φυτρώνουν στη Σομαλία, στην Αιθιοπία, στην Αραβία, στην Μαδαγασκάρη, στην Ινδία, στο Λίβανο κι αλλού. Αυτή η πολύτιμη ρητίνη, η γνωστή από το βαθύ παρελθόν, ονομάζεται από τους ντόπιους «το μαργαριτάρι της ερήμου». Ο τρόπος που συλλέγεται είναι σχεδόν όμοιος με τον τρόπο που συλλέγουν οι Έλληνες τη ρητίνη του πεύκου.

Λιβάνι αρσενικό! Ένα δώρο της ερήμου!

Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδη και μάλιστα με άμεση διαδικασία στην φλεγμονή. Τα συστατικά του παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη θεραπεία των φλεγμονών, του πυρετού και το πόνου. Όμως, όπως έχει διαπιστωθεί είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό για το άσθμα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ατοπική δερματίτιδα.

Σήμερα οι μελέτες της ρητίνης αυτής προσανατολίζονται για τη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών νόσων και μία μελέτη υποστηρίζει το θυμίαμα μπορεί να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο σαν ένα ψυχοτρόπο φάρμακο για τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους, μια συσχέτιση με μαγικές χρήσεις που δεν μπορεί εύκολα να αγνοηθεί . Είναι γνωστό στο αρχαίο κόσμο. Στην Αίγυπτο το προσέφεραν στο Θεό Ρα την ώρα της ανατολής του Ήλιου.

Ο Πλίνιος το αναφέρει ως αντίδοτο στο κώνειο. Οι Έλληνες το γνώριζαν πάρα πολύ καλά, είτε σαν θεραπευτικό, είτε σαν θρησκευτικό μέσον. Μάλιστα καθορίζουν την προέλευσή του να είναι από το όρος Λίβανος: «Λίβανος ὄρος καὶ λίβανος δένδρον. λίβανον δὲ οὐδετέρως τὸ ἀπὸ τοῦ δένδρου εὐῶδες. καὶ λιβανωτὸν τὸ αὐτό.» Ο Παυσανίας στις περιηγήσεις του αναφέρει μια σπονδή στο Θεό Ερμή, τοποθετώντας την χρονικά στην ώρα της δύσης του Ηλίου. Σε ένα άλλο σημείο δίνει μια σπουδαία πληροφορία, ότι δηλαδή μαζί με το λιβάνι αρσενικό, έβαζαν και μέλι και κλαδιά ελιάς και ράντιζαν με οίνο. 

Οι Ορφικοί ύμνοι ορίζουν το λιβάνι αρσενικό να είναι για τις σπονδές του Ουρανού, του Ηρακλέος, του Ερμή, των Τιτάνων, των Κουρητών, του Κορύβαντος, της Δίκης, της Δικαιοσύνης, του Άρη, της Τύχης, του Δαίμονος, των Μουσών, της Μνημοσύνης, της Θέμιδος, του Βορέου, του Ζεφύρου, του Νότου.

Το λιβανομάννα ορίζεται για τον Ήλιο, για το Δία τον Αστραπαίο, για τη Θάλασσα, για τον Ήφαιστο.

Στο διαλογισμό θεωρείται προς προωθεί τις αναπτύξεις και την πνευματική πλευρά και καθαρίζει τα τσάκρα, ειδικά το τρίτο μάτι.

Έχει μεγάλη και ευρεία χρήση σε πάρα πολλές τελετουργίες της μαγείας. Διαλύει την αρνητικότητα, καθαρίζει τη μαγεία από τους χώρους, προστατεύει από κάθε κακό.

Προσελκύει την καλή τύχη.

Ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και στην κυριότητα του πλανήτη Ήλιου. Στην αραβική μαγεία θεωρείται ένα από τα απαραίτητα λιβάνια και δεν υπάγεται σε κανέναν πλανήτη. Απαγορεύεται να καίγεται μόνο του, εκτός και η εργασία αφορά σε κακό. Επιβάλλεται να συνδυάζεται για αγαθά έργα, με κόσμπαρα.

Τι είναι το λιβανομάννα;

Το λιβάνι αρσενικό είχε δύο ιδιαίτερες ονομασίες. χόνδρος λιβανωτοῦ που είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι σαν λιβάνι αρσενικό, δηλαδή τα κομμάτια και μάννα λιβανωτοῦ ή λιβανομάννα που είναι η σκόνη του πρώτου.

 

4.95 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.95 / 5.00 (10 Αξιολογήσεις)

 

 


ΝΕΟ: ΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα 

Tarot Illuminati 500ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!
Για σας, που θέλετε να πάρετε ΣΑΦΕΙΣ απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα που σας απασχολούν, στείλτε mail ή μήνυμα,με τα ερωτήματά σας.
(έως 3), αναφέροντας τα βαπτιστικά σας ονόματα. Θα λάβετε με κούριερ εντός 2 εργάσιμων ημερών το πολύ, γραπτές σαφείς χειρόγραφες απαντήσεις, καθοδήγηση και το κατάλληλο έλαιο ή μείγμα θυμιάματος ή φυλαχτό για τη δική σας περίπτωση, ΣΕ ΆΚΡΩΣ διακριτική συσκευασία.
Το κόστος είναι 45 ευρώ, χωρίς περαιτέρω έξοδα αποστολής. Αναφέρετε στο μήνυμά σας, στοιχεία αποστολής.

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ - ΤΑΡΩ - ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

Το Καλάθι σας

 x 

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα προϊόντα στο καλάθι αγορών

ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΑΡΩ

Ανάλυση καρτών ταρώ (Μοναδικό Αγγελικό ταρώ)

Ασφαλής καθοδήγηση με τις κάρτες των Αγγέλων.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΤΑΡΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Χαρείτε την επίσκεψη στο χώρο μας, στό Νέο Φάληρο, Ειρήνης 9, κοντά στο νοσοκομείο Metropolitan, σε ήρεμο και διακριτικο περιβάλλον. Το κόστος είναι 40 ευρώ. Θα έχετε μια πλήρη και σαφή εικόνα για τις καταστάσεις που σας απασχολούν και για τις εξελίξεις τους, ξεκάθαρα συμπεράσματα και ασφαλή καθοδήγηση για την αντιμετώπισή τους με τον πιο ασφαλή τρόπο. Εχεμύθεια, κατανόηση. Επικοινωνία για ραντεβού

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΤΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η συνεδρία διαρκεί 40 λεπτά & γίνονται 3 διαφορετικές καταστρώσεις με διαφορετικές τράπουλες, ειδικά για κάθε περίπτωση.
Το κόστος της τηλεφωνικής συνεδρίας, είναι 30 ευρώ.
Κλείστε ραντεβού

facebook

google

youtube

instagram