Τι Ειναι το Καρμα

Το κάρμα είναι το αποτέλεσμα πράξεων μας. Είναι ο φυσικός νόμος, της δράσης - αντίδρασης, αιτία - αποτέλεσμα. Ενισχύει την φράση: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο». Είναι μια καλή αρχή να καταλάβουμε, πως δεν μπορούμε να μιλάμε και να πράττουμε αλόγιστα, καθώς επίσης πως για την ζωή μας, ευθυνόμαστε εμείς και κανείς άλλος. 

Έχει μια πολύ καλή φιλική σχέση με την μοίρα. Διότι η μοίρα δεν είναι τίποτα άλλο, από γεγονότα που έχουμε είδη δρομολογήσει να συμβούν στο μέλλον, λόγω άλλων γεγονότων που έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει στο παρελθόν. 

Κάποιοι το λένε τιμωρία και κάποιοι ανταμοιβή. Εγώ θα το πω, ο τρόπος για να αντιληφθούμε τι πραγματικά επιλέξαμε. Σαν να: ζούμε για να βιώσουμε κάποιες επιλογές που κάναμε στο παρελθόν μας, είτε σε αυτή την ζωή, είτε σε μια προηγούμενη. 

Με κάθε επιλογή που κάνουμε, προγραμματίζουμε εκείνες τις συγκυρίες στο μέλλον, που θα υλοποιήσουν μια πραγματικότητα, που είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα προετοιμάσαμε. Διότι τύχη αυτό είναι: η συγκέντρωση των κατάλληλων συγκυριών για την υλοποίηση κάποιου γεγονότος που εμείς κάπου, κάποτε «παραγγείλαμε», με κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε, με κάτι που είπαμε ή δεν είπαμε. 

Μπορεί να μας τρομάζει λίγο αυτό, γιατί μοιάζει να μην το ελέγχουμε στο παρών. Όμως δεν είναι έτσι. Με κάποια τωρινή μας πράξη, μπορούμε να διορθώσουμε και να αλλάξουμε μοίρα, πορεία, κάρμα. Και το σπουδαιότερο; Με την γνώση αυτή, μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα μέλλον πολύ καλύτερο. Ζώντας το παρών ανάλογα, είναι σαν να: ετοιμάζουμε τα σχέδια (πατρόν) για την επόμενη «φορεσιά» μας. 

Το κάρμα λοιπόν δεν είναι συναίσθημα, δεν είναι σκέψη, δεν είναι αντικείμενο. Είναι ένας νόμος του σύμπαντος, που κάνει τα πάντα και τους πάντες, μέτοχους και συν-υπεύθυνους σε αυτή τη δημιουργία. Είναι το λεγόμενο Φυσικό δίκαιο, που ούτε θεούς αφήνει να ξεφύγουν από αυτό. 

 

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 / 5.00 (6 Αξιολογήσεις)

facebook

google

youtube

instagram