Συνταγες με Ροδονερο

Ροδόνερο 1

Υλικά:

  • 2 φλυτζ. Ροδοπέταλα με δυνατό άρωμα 
  • 4 φλυτζ. Αποσταγμένο Νερό 
  • 1 φλυτζ. Οινόπνευμα Καθαρό 

Βάζουμε σε μια γυάλα ή σε μεγάλο βάζο από μαρμελάδα τα ροδοπέταλα, προσθέτουμε το Οινόπνευμα και το αποσταγμένο νερό. Κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στον ήλιο για μία εβδομάδα περίπου, κουνώντας το κάθε τόσο και βάζοντάς το μέσα στο σπίτι κάθε βράδυ. 
Μετά από μία εβδομάδα μπορούμε είτε να φιλτράρουμε το νερό χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο του καφέ είτε αν έχουμε και άλλα ροδοπέταλα να αφαιρέσουμε τα μαυρισμένα και να τα αντικαταστήσουμε με καινούργια ώστε το ροδόνερό μας να έχει δυνατότερο άρωμα. 
Επίσης μπορούμε αφού φιλτράρουμε το ροδόνερο να προσθέσουμε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου. 
Το ροδόνερο αυτό φυλάσσεται στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιήσουμε παγοκύστες και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για να το έχουμε όποτε το χρειαζόμαστε.

Ροδόνερο 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ένα καθαρό τούβλο και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με πέταλα τριαντάφυλλου μέχρι το ύψος του τούβλου. Καλύπτουμε με νερό και στο πάνω μέρος του τούβλου τοποθετούμε ένα μικρό γυάλινο πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα ανοξείδωτο μπολ, που να εφαρμόζει καλά στα χείλη της και μέσα βάζουμε παγάκια. Βράζουμε περίπου για 3 ώρες σε σιγανή φωτιά, φροντίζοντας να υπάρχουν πάντοτε παγάκια μέσα στο ανοξείδωτο μπολ. 
Η παγωμένη επιφάνεια του ανοξείδωτου μπολ υγροποιεί τους ατμούς, που στάζουν μέσα στο γυάλινο μπολ. Το υγρό που συγκεντρώνεται μέσα στο γυάλινο μπολ είναι το ροδόνερο και η λεπτή στρώση λαδιού που το καλύπτει είναι το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου. Μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το καθένα ανάλογα.

 

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5.00 / 5.00 (1 Αξιολόγηση)

facebook

google

youtube

instagram